Het is 08.00u en ik word wakker van het stralende zonnetje. Mooie tijd om wakker te worden, net alsof ik op vakantie ga. Ik had mijn wekker niet eens nodig. Ik kleed me aan, ontbijt, smeer me in met zonnebrand en doe mijn lunch in mijn tas. Nog steeds voelt het alsof ik op vakantie ga. Ik wordt opgehaald met een busje en ga onderweg naar Camping Bakkum. Ja hoor, nog steeds het vakantiegevoel. Wat een heerlijk vakantiebaantje heb ik toch. Want eigenlijk ga ik niet op vakantie, maar ben ik samen met mijn collega’s op weg om alle vakantiehuisjes weer op te knappen voor de nieuwe vakantiegangers.

Wanneer we afslaan richting de camping, worden we welkom geheten door het beeld van Eeki, de mascotte van Camping Bakkum. Terwijl we onder de slagbomen doorrijden het terrein op, wordt er vanuit de vrolijk gekleurde receptie wild gezwaaid. Het raam gaat open en de belofte van een bak koffie voor bij het werkoverleg is snel gemaakt.

Stapvoets rijden we over het terrein, tussen de bomen en duinen. Vriendelijke campinggasten groeten ons met hun afwas onder hun arm, onderweg naar de toiletgebouwen. Een meneer in een pyjama met schotse ruit glimlacht vriendelijk vanuit de opening van zijn tent, terwijl hij een gaap onderdrukt. Vogels en eekhoorntjes in de bomen houden de ontwakende camping nauwlettend in de gaten. Wilde konijnen tel ik niet meer; na de eerste minuut ben ik de tel al kwijt!

Aangekomen op het veld waar de verhuureenheden staan, maken we onze bolderkarren gereed met alle spullen die we nodig hebben om de Strandhuisjes, Panoramatenten en de nieuwe verhuureenheden weer fris te maken. De laatste mensen staan hun auto’s in te pakken, kinderen zeggen hun vakantievriendjes van het huisje ernaast gedag en dan is hun vakantie toch echt over. 10.00u is het namelijk tijd om plaats te maken voor ons en daarna de nieuwe gasten. Een auto stopt naast ons en een enthousiaste mevrouw stapt uit. ‘Ontzettend bedankt voor het prachtige weekend en de gastvrijheid. We zijn er heerlijk even een weekendje tussenuit geweest. Ik heb de deur opengelaten voor jullie!’.

Zoals beloofd eerst een bak koffie, terwijl we doorspreken waar we gaan beginnen. Er is een wijziging op de lijst aangezien er mensen eerder aangekomen zijn dan verwacht, of we daar zouden willen beginnen. Geen probleem natuurlijk, de gast is koning! Ook spreken we af wie er naar de Bakkums Hoeve gaat, een gezellige verhuuraccommodatie voor wel 26 personen! Als de koffie op is, gaan we snel aan de gang, want om 15.00u komen de nieuwe gasten. In teams van 2 gaan we de huisjes schoonmaken. Gezellig kletsend is zo’n huisje zo schoon en dan op naar de volgende. Af en toe komen nieuwsgierige campinggasten even het huisje in gluren. ‘Wat gezellig! Volgende keer toch maar een Strandhuis in plaats van in onze tent!’ delen ze ons mee.

Rond 12.30u even lunchen in het zonnetje aan een picknicktafel tussen de huisjes en daarna de laatste huisjes afmaken. De Technische Dienst komt aangereden in een Camping Bakkum golfkarretje, om de kraan te vervangen in een huisje. ‘Maar wel je voeten vegen!’ roepen we hem lachend na. ‘Ik zal even flink stampen in de keuken’ lacht hij terug.

Om 14.45u zijn alle huisjes schoon, alle pakketten met schoon linnengoed afgeleverd en alle tasjes met afwasmiddel, wijn en een toiletrol op de tafels neergezet. Tijd om onze bolderkarren op te ruimen en moe maar voldaan terug richting huis te gaan. Het zonnetje schijnt nog steeds. Onderweg naar huis bespreken we de dag. Eenmaal thuis voelt het nog steeds als vakantie en heb ik voor het eten nog tijd om van het zonnetje te genieten. Wat een goed gevoel, dat ik meegeholpen heb de vakantie van mensen op Camping Bakkum compleet te maken!